Vetpompen

Inbegrepen in ons uitgebreide assortiment brandstofpompen zijn de vetpompen en bijbehorende apparatuur. Ons uitbreidend assortiment smeertransportpompen biedt een aantal opties, van producten die alleen pompen bevatten tot complete sets voor vetafgifte, zodat u verschillende oplossingen voor uw behoeften op het gebied van vetafgifte hebt. Inbegrepen in dit bereik zijn pneumatische verrijdbare vetpompenautomatische slanghaspels, mobiele vaten kar, vetspuiten, werkbanken, verrijdbare opvangwagens en accessoires zoals vetpatronen, vetnippels, muurbevestigingen etc. Veelvuldig toegepast zijn pneumatische vetpompen, ze worden toegepast voor bijvoorbeeld het doorsmeren van lagers, voor het vullen van handvetspuiten of reservoirs van vetpompen gebruikt in centrale-automatische smeersystemen of als basis van een 1-leiding, progressief of tweeleiding automatisch smeersysteem.

Als gevestigde leveranciers van vetpompen, adviseren wij u graag over het product dat het meest geschikt is voor uw toepassing. Neem contact op met onze deskundige klantenservice. Bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 0524-232232.

Smeerolie wordt in een groot aantal industrieën gebruikt voor het constant smeren van motoren, lagers en turbines, en voor het koelen van alle werkende onderdelen. Het gebruik van smeerolie is essentieel om de efficiëntie en levensduur van machines te waarborgen. Smeeroliepompen spelen hierbij een cruciale rol en kunnen in twee hoofdtypen worden onderverdeeld.

Ten eerste zijn er pompen die worden gebruikt voor het overbrengen van smeermiddelen van en naar opslagtanks, vaten of IBC’s. Deze pompen zijn ontworpen om grote volumes smeerolie efficiënt te verplaatsen, waardoor de opslag en distributie soepel verlopen. Ze zijn cruciaal voor bedrijven die regelmatig grote hoeveelheden smeerolie moeten hanteren.

Ten tweede zijn er echte smeerpompen. Deze pompen circuleren smeermiddelen door een systeem om ervoor te zorgen dat alle bewegende delen van machines en apparatuur continu gesmeerd blijven. Dit voorkomt slijtage en oververhitting, wat leidt tot een langere levensduur van de machines en minder onderhoud. Door continue smering worden stilstand en dure reparaties voorkomen.

Schroefpompen worden meestal geselecteerd als smeeroliecirculatiepompen vanwege hun positieve verplaatsing. Dit betekent dat ze een constante stroom kunnen leveren, ongeacht de variërende viscositeit van de smeerolie. Viscositeit kan namelijk veranderen afhankelijk van de temperatuur, en schroefpompen kunnen deze veranderingen beter aan dan centrifugaalpompen. Viscositeitsveranderingen beïnvloeden de prestaties van centrifugaalpompen veel meer dan die van verdringerpompen, waardoor schroefpompen de ideale keuze zijn voor smeerolie- en smeertoepassingen.

Wanneer echter brandstoffen zoals diesel worden overgebracht, waarbij de viscositeit dicht bij die van water ligt, kan een centrifugaalpomp de voorkeur hebben. Dit komt doordat centrifugaalpompen bij lage afvoerdrukken hoge stroomsnelheden kunnen bereiken, wat efficiënt is voor het transport van brandstoffen.

Kortom, schroefpompen zijn ideaal voor variabele viscositeiten zoals bij smeerolie, terwijl centrifugaalpompen beter presteren bij het transporteren van brandstoffen met een lagere viscositeit.